If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
е, а дано да е така, то само това остана да се смени...
...а, да и да си долея вода в казанчето за чистачките
дано си прав колега защото старшно много си харесвам колата ама вече взе да прекалява. Колкото повече я глезиш тя толкова повече ти се качва на главата.
Скоро отивам на диагностика при Бобо,ще се разбере от какво е
Ако не си проверил , виж и лулите на бобините
Last edited by tonov; d.m.y г., 23:01.
Основание: .
BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit
като казваш лолите,колега,се сещам,че миналата седмица правейки поредния опит да си ремонтрам колата сам или поне да разбера от каде идва това пукане взех,че си набодох ръката с отверка. Както и да е,понесох го като мъж и не се разревах (поне пред гаджето) ноооооооо това няма значение,става въпрос за лолите.Разглобих тези на голямите свещи,ама ги разглобих на основни части.Направи ми впечатление,че на първата свещ (от ляво на дясно) лулата се ''клати'' за разлика от другите.Разглобих я и видях,че пъпката която пипа свеща (моля не ми се смеите,не съм професионалист) е зацапана или по-точно имаше нагар,който старателно изчистих,след това се опитах да поизкривя телчето или скобката,която се защипва към свеща, и точно тогава ''ФРАС'' и отверката,с която напъвах това телче се озова в ръката ми,но както казах няма значение.
След този инцидент неуспях да сглобя всички тия джаджи за това оставих всичко в ръцете на гаджето,а аз се скътах да си поплача.
А сега на въпроса, нагар имаше смао на една от лолите (първата на голямите свещи) може ли това да е причината за пукането и защо имаше нагар само на една от лолите (не че искам да има и на другите) ?
Здравейте и от мен,аз също обичам да се ровя да знам всичко и ако мога да го оправя,но разбрах едно че много често е по евтино да отидеш при някои доверен сервиз да погледнат и решат проблема дори и малко по-високо винансово да е,че понякога от гадаене и ровене стават сериозни инвестициии....
---------- Post added at 00:03 ---------- Previous post was at 00:00 ----------
За мене си поне без да ангажирвам никой,чета ровя се проверявам гледам и отивам с точна диагностика да я правят,мисля по правилното решение ,щото това че знаеш какво е не значи че ще стане!!!
като казваш лолите,колега,се сещам,че миналата седмица правейки поредния опит да си ремонтрам колата сам или поне да разбера от каде идва това пукане взех,че си набодох ръката с отверка. Както и да е,понесох го като мъж и не се разревах (поне пред гаджето) ноооооооо това няма значение,става въпрос за лолите.Разглобих тези на голямите свещи,ама ги разглобих на основни части.Направи ми впечатление,че на първата свещ (от ляво на дясно) лулата се ''клати'' за разлика от другите.Разглобих я и видях,че пъпката която пипа свеща (моля не ми се смеите,не съм професионалист) е зацапана или по-точно имаше нагар,който старателно изчистих,след това се опитах да поизкривя телчето или скобката,която се защипва към свеща, и точно тогава ''ФРАС'' и отверката,с която напъвах това телче се озова в ръката ми,но както казах няма значение.
След този инцидент неуспях да сглобя всички тия джаджи за това оставих всичко в ръцете на гаджето,а аз се скътах да си поплача.
А сега на въпроса, нагар имаше смао на една от лолите (първата на голямите свещи) може ли това да е причината за пукането и защо имаше нагар само на една от лолите (не че искам да има и на другите) ?
Нагар се получва от хлабава връзка и от замърсяване.Замърсяването може да се получи от много неща,недобре уплътняваща лула и най-вече от изпускаща компресията свещ.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment